Mexická kuchyně není pouze o nachosech a tequile společně se spalující jalapeño papričkou. Můžete ochutnat jednoduše grilované ryby a steaky z kvalitního masa, doprovázenou čerstvou zeleninou a ovocem. Základními ingrediencemi jsou zelenina, fazole, maso a tortilly - kukuřičné nebo pšeničné placky v několika úpravách: nachos (totopos), tacos, flautas, quesadillas.
SVĚŽÍ KUCHYNĚ YUCATÁNU
Základními typickými pokrmy tradiční yucatánské kuchyně jsou ceviche a sopa de lima. Salát ceviche je perfektní exotický koktejl z čerstvých ryb, zeleniny a mořských plodů. Polévka Sopa de lima z limetek a pomerančů je velmi osvěžující. Na pomeranči se peče také tradiční kuře Pibil. Konzervativnějším labužníkům budou zase chutnat empanadas. To jsou smažené taštičky z kukuřičného těsta plněné masem nebo zeleninou. Lahodnou možností k ochutnání jsou i různé druhy masa a zeleniny zabalené v banánovém listu “tamales”. Mezi největší favority v tradičních pokrmech patří lahodné grilované maso (asado) a tortilly všeho druhu: tacos, flautas, burritos, nachos (totopos) aj. se sýrem (quesadillas), s kuřecím nebo vepřovým masem.
KURIOZITY MEXICKÉ KUCHYNĚ
Věděli jste, co všechno má původ v Mexiku? Třeba takové kakao, tedy nápoj bohů a platidlo dávných Aztéků, vanilka, kukuřice, fazole, papája, dýně, cuketa, slunečnice, krocani a krůty a samozřejmě “chile” neboli chili.